2014. október 20., hétfő

kötelező - fordulat várható

Novemberben újra indul a KGFB kampány, ebben az évben viszont a korábbiakkal ellentétben nem sok eséllyel köthetünk a korábbinál kedvezőbb szerződést. Az online sajtó biztosításközvetítők adataira alapozva a biztosítási díjak drágulását várják. A változó tendenciának több oka is van.

A kampányidőszak vége ?
Amikor a tavalyi év elején bevezették az évközi díjhirdetést, már akkor azt jósolták, hogy az év végi kötelező kampány jelentősége szép lassan megszűnik. Tavaly óta ugyanis aki gépjárművet vásárol,.az arra kötött kötelező biztosítás fordulója a vásárlás illetve az azt követő biztosítás kötésének dátuma, így a járművet cserélők, vagy új gépjármű tulajdonosok már nem az év végi kampány időszakban váltanak, ha váltanak. Így ebben az időszakban egyre kevesebb ügyfelet lehet megcélozni, ugyanakkor ettől az időszaktól függetlenül is, bármikor meg kell tudni nyerni az ügyfelet a társaságnak. Ennek ellenére még mindig ebben az időszakban célozható meg a legnagyobb ügyfélkör.


Miért érte meg?
Más biztosítási ágaknál bevált hűségkedvezmény helyett, a KGFB esetében az új szerződők jutottak nagyobb díjkedvezményhez, így a kampány időszakban minden társaság igyekezett a díjakban a többiek alá, a kedvezményekben, plusz szolgáltatásokban pedig a többi társaság fölé ígérni. Az autósok többsége - szerintem elsősorban azok, akik interneten is tájékozódni, kalkulálni tudtak - élt is a lehetőséggel és inkább új biztosítóra váltott. Még akkor is alacsonyabb díjhoz lehetett jutni, ha az ember a meglévő biztosítást felmondta és ugyanannál a társaságnál újrakötötte azt.

Nincs lejjebb?
Olyan világban élünk, ahol minden egyre drágább, igaz ez a gépjárművekre is. Hogyan lehetne a biztosítás mégis egyre olcsóbb? Egyértelmű, hogy a végtelenségig nem lehet a biztosítási díjakat sem csökkenteni. Ezzel kapcsolatban is történtek óvatos utalások, ahogy az várható volt, egy idő után emelkedni kell a díjaknak. Különösen azért, mert

a Biztosítók által kifizetett kártérítések is egyre magasabbak
ami nem meglepő, ha arra gondolunk, hogy a drágább jármű javítása, cseréje is egyre drágább.

Tehát, készüljön fel mindenki, aki most vált és az is aki nem most, hogy a jövő évtől kezdve többet fizethet a kötelező biztosításért.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése