2012. november 5., hétfő

kötelező

Nincsenek megjegyzések:
Elérkezett újra a november és vele együtt a kötelező biztosítás kampány. Azt mondják, az idei évben is csökkenhetnek a díjak, bár sok esetben nem a díjcsökkenés, hanem a kiegészítő szolgáltatások lehetnek a fő okai a biztosító váltásnak. Bár vannak, akik már nem a mostani kampányidőszakban váltanak, azt gondolom az autósok többsége még mindig most érkezik a fordulójához. Az eddigi tapasztalatok szerint nem éri meg a meglévő biztosítónál maradni, illetve a maradóknak is célszerű felmondani és újrakötni biztosításunkat. A kötelező esetében a biztosítók a hűséget 'büntetik'. A biztosítási díjak, ha kisebb mértékben is, de csökkennek, köszönhető ez nem csak a kampánynak, de annak is, hogy különböző okok miatt csökkentek a káresemények.
Több online kalkulátor és alkusz cég segítségével választhatjuk ki a számunkra megfelelő ajánlatot. Ha online kalkulálunk, az összes, vagy a legtöbb biztosító ajánlatát összehasonlítva tekinthetjük meg. A kampány időszakban a legtöbb oldalon valami nyereményt is kínálnak, ha adatainkat megadjuk/regisztrálunk és kalkulálunk. Ha a kalkulátor segítségével kiválasztottuk a megfelelő biztosítást és elektronikus úton meg is kötjük új biztosításunkat, további kedvezmények, extra szolgáltatások is vár(hat)nak ránk, azonban a biztosítottak számára az ár fontosabb szempont, mint a plusz szolgáltatások.
Az alábbi linken megtalálható néhány online kötelező kalkulátor és alkusz elérhetősége: http://www.delicious.com/biztoskonyvtar/k%C3%B6telez%C5%91